Objavljen je Poziv za nastavak obrazovanja za višu razinu kvalifikacije. Poziv traje do 5. srpnja. 2016. godine. Poziv možete pogledati u prilogu:

Poziv za upis u nastavak obrazovanja

DODATNA EDUKACIJA

Slikovni rezultat za udruga za kreativni i održivi razvoj

Udruga KOR poziva mlade na sudjelovanje u programu edukacije o Socijalnom poduzetništvu

 

Socijalno poduzetništvo – poduzetništvo po mjeri mladog čovjeka je projekt financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, te se provodi na području Vukovarsko-srijemske županije. Cilj projekta je edukacija mladih o socijalnom poduzetništvu kao jednom od mogućih načina  borbe protiv nezaposlenost s kojim se rješavaju financijski ali i socijalni problemi u društvu. Projekt traje godinu dana i  sastoji se od 11 radionica i završne konferencije na kojoj će se prezentirati rezultati projekta. Projekt će okupiti 30 mladih osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije koji će detektirati probleme u svojim sredinama, te ih pokušati riješiti svojom socijalno poduzetničkom idejom. Radionice pokrivaju različite teme od pisanja poslovnog plana do razvijanja kreativnih i mekih vještina koje su prijeko potrebne svim mladima koji tek ulaze u poslovni svijet. Sudionici će imati priliku steći i razviti kompetencije te će na kraju dobiti potvrdu o sudjelovanju u programu.

 

Edukacija o socijalnom poduzetništvu je program namijenjen obrazovanju, informiranju i osnaživanju grupe od 30 mladih aktivnih sudionika i sudionica. Metodologija koja se koristi utemeljena je na interaktivnom iskustvenom učenju u kojoj se potiču kreativne razmjene teorijskih i praktičnih znanja, umrežavanje i suradnja, te poticanje primjene praktičnih znanja i vještina.

Cilj edukacije je:

·       upoznavanje mladih sa socijalnim poduzetništvom i poduzetništvom općenito,

·       poticanje kritičkog razmišljanje kako bi se detektirali problemi u zajednicama te pronašla potencijalna rješenja pomoću modela socijalnog poduzetništva,

·       naučiti pisati poslovni plan,

·       razviti osobne, profesionalne i kreativne vještine,

·       potaknuti konkretnu primjenu naučenoga.

Program se sastoji od višemjesečnog edukativno-kreativnog programa temeljenog na participativnom i iskustvenom učenju uz usvajanje vještina i znanja iz područja socijalnog poduzetništva.

 

Udruga za kreativni i održivi razvoj KOR iz Vinkovaca provodi projekt u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku, udrugom Mladi protiv gladi, udrugom Slap, udrugom Srednjoškolaca iz Vukovara i udrugom akademskih građana Rokovaca i Andrijaševaca “Academus”. Projektom se također potiče volonterstvo i društveno koristan rad, te na samom projektu su uključena 4 volontera. Radionice će se održavati dva puta mjesečno, uvijek subotama u prostoru Tehnološkog parka u Vinkovcima (Vatrogasna 5, bivša šesta škola). Projekt osigurava troškove prijevoza i hrane za sve sudionike radionica.

 

Pozivamo sve mlade osobe od 18 do 30 godina koji su motivirani za pozitivne promjene u svojoj zajednici i spremni predano i aktivno sudjelovati u projektu da se prijave na sudjelovanje slanjem svog životopisa i kratkog eseja (do jedne stranice teksta) na temu “Poduzetništvo, prilika ili prijetnja” na mail udruga.kor@gmail.com. Rok za slanje prijava je 28.12.2014. godine. Na istu e-mail adresu možete se javiti s dodatnim pitanjima. Do 05. siječnja objavit ćemo rezultate selekcije, te dostaviti detaljnije informacije o programu.