O KNJIŽNICI

O povijesti Knjižnice ne postoje nikakvi pisani tragovi, budući da je prošla agoniju ratnoga stradanja, ali pretpostavlja se da djeluje kao sastavni dio Škole, posljednjih šezdesetak godina. Nakon mirne reintegracije, knjižnični je fond građen iz temelja, najviše putem donacija, a tek posljednjih nekoliko godina možemo govoriti o planskom i sustavnom nabavljanju potrebite građe, koje, naravno, nikada dovoljno. Od 1999.godine do danas posao školskoga knjižničara obnašale: Ljerka Križanić, prof., Žaklina Josipović, prof., Ivana Pavošević, dipl. knjižničar i prof.hrvatskog jezika i književnosti, a od studenoga 2007. godine školska knjižničarka je Ivana Gudić, dipl.knjižničar i prof. hrvatskog jezika i književnosti.

 

SMJEŠTAJ

Knjižnica se nalazi u potkrovlju zgrade Škole.

 FOND

Knjižnični fond broji oko 5 000 naslova, a prosjek periodičnih publikacija je 16 naslova i uglavnom zastupa poljoprivredno područje. Posebna vrijednost Knjižnice je Zbirka rariteta te Zavičajna zbirka.

 

INFORMATIČKA  OPREMLJENOST

Knjižnica je opremljena s tri računala s priključkom na Internet ,dva pisača  i skenerom. Također, posjeduje i TV te DVD i video rekorder.

 

ČITAONIČKI  PROSTOR

Čitaonica i Knjižnica smještene su u jednu prostoriju, tako da, za sada, imamo samo osam čitaoničkih mjesta.