Naša Erasmus+ avantura u Portugalu traje od 11. do 15. svibnja! Danas je poseban dan jer sudjelujemo na natjecanju u pripremi nacionalnih jela!
U sklopu projekta EcoCraft: Integrating sustainable Food, Wine, and Environmental Practices naši učenici, u pratnji nastavnika Snježane Koturić, Cassy Prskalo i Ivana Martinovića, danas pripremaju nacionalne specijalitete – vinske štapiće i kiselu juhu, dok naši domaćini iz Portugala pripremaju tradicionalna jela od kukuruza, bakalara, školjki i kozica.
Jučer smo imali priliku upoznati školu domaćina i predstaviti svoje škole te naučiti nešto o bogatoj povijesti grada. Posjetili smo i lokalnu tržnicu sa svježim namirnicama lokalnih proizvođača te smo razgovarali o proizvodima koje nude. Uživali smo u učenju o održivoj proizvodnji hrane i važnosti korištenja lokalnih sastojaka.
Ova mobilnost omogućuje našim učenicima ne samo razvoj kulinarskih vještina, već i stjecanje novih znanja o različitim kulinarskim tradicijama u Portugalu i Hrvatskoj, korištenju namirnica od lokalnih proizvođača te održivoj gastronomiji i kulturnom nasljeđu .
Pratite nas i dalje kako biste saznali više o našim aktivnostima i iskustvima iz Portugala!


