Dana 19. ožujka 2021. održano je virtualno druženje učenika Srednje škole Ilok s američkom diplomatkinjom Karyn Kenny u sklopu nastave iz Engleskog jezika. Druženje je organizirala profesorica engleskog jezika Cassy Prskalo u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a.

Karyn Kenny američka je diplomatkinja koja trenutno radi u Ministarstvu pravosuđa u Zagrebu. Kenny iza sebe ima bogatu karijeru tijekom koje je radila na slučajevima organiziranog kriminala, narko kartela te protuterorizma. Također, Kenny je predavala na svjetski priznatim sveučilištima uključujući Sveučilište u Las Vegasu i Sveučilište u Luzernu. Dio karijere, Kenny je provela radeći u američkim veleposlanstvima diljem svijeta kao što su ono u Maleziji i Bangladešu.

Na početku druženja, Karyn Kenny ispričala je učenicama nešto o sebi te se osvrnula na najznačajnije trenutke u svojoj karijeri. Nakon kratkog uvoda, učenici su diplomatkinji postavljali pitanja o njezinoj pravnoj karijeri, američkoj kulturi te su ju zamolili da usporedi američku kulturu, hranu i tradicije s hrvatskima. Učenici su na taj način razvijali vještine komuniciranja na engleskom jeziku, stekli nove spoznaje o američkoj kulturi te su dogovorili budući posjet predstavnika Veleposlanstva SAD-a Srednjoj školi Ilok čim to situacija s korona virusom dopusti. Za učenike je ovo bila neprocjenjiva prilika jer je za većinu njih ovo bio prvi put da su komunicirali s izvornim govornikom.

Srednja škola Ilok zahvaljuje se Mislavu Sučecu, predstavniku Veleposlanstva SAD-a što je u suradnji s profesoricom Cassy Prskalo dogovorio i omogućio učenima ovo druženje. Posebne zahvale idu Karyn Kenny koja je u svom rasporedu pronašla i odvojila vrijeme za druženje s učenicima.