Odabrane su 63 škole, od čega 29 srednjih škola, diljem Hrvatske koje će postati škole budućnosti i besplatno implementirati najmoderniji STEAM program umjetne inteligencije. Srednja škola Ilok jedna je od dvije škole na području Vukovarsko-srijemske županije koja će sudjelovati u ovome projektu.

Umjetna inteligencija je tehnologija koja svojim ubrzanim razvitkom sve više olakšava naše svakodnevne radnje. Chatbot je jedan od primjera primjene umjetne inteligencije u komunikaciji. Riječ je o računalnim programima s kojima komunicirate putem gotovo svih chat aplikacija, a koji pružaju pomoć ili pristup informacijama koje su vam potrebne na brz i jednostavan način, uz potpuno konverzacijsko iskustvo.

Domaća IT kompanija Infobip pomaže u digitalnoj transformaciji brojnim poslovnim korisnicima diljem svijeta upravo kroz jedan od svojih ključnih softverskih proizvoda, Answers – platformu za izradu chatbota. Pomoću ekspertize i iskustva Infobipovih inženjera i stručnjaka želimo omogućiti učenicima osnovnih i srednjih škola da iskorače u chatbot svijet i okušaju se u izradi vlastitog AI chatbota koji će doprinijeti UN-ovim ciljevima održivog razvoja.