Potpisani su ugovori za projekt „Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi“ faza I. i II. ukupno vrijedni više od 65 milijuna kuna. Srednja škola Ilok partner je nositelju projekta Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci, imenovanoj Regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru poljoprivrede, u oba projekta.

U prvoj fazi projekta, vrijednoj gotovo 30 milijuna kuna, Srednja škola Ilok će obnoviti zgradu škole, rekonstruirati postojeću ruševnu zgradu koja će postati kušaona vina te izgraditi biotehnološki laboratorij za kulturu tkiva i pripadajuće plastenike, ukupne vrijednosti 9 milijuna kuna.

Kroz drugu fazu projekta, ukupne vrijednosti nešto manje od 36 milijuna kuna, razvijati će se i provoditi programi strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih, kao i stručna usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika.U okviru ovog projekta nabavit će se i dodatna specijalizirana oprema za škole partnere, pa tako i za Srednju školu Ilok. Od specijalizirane opreme, između ostalog, opremit će se biotehnološki laboratorij, kušaona vina i ostali praktikumi te će se nabaviti traktor i moderni uređaj za analizu vina – zajedno vrijedno više od 4.300.000,00 kuna. S više od 7 milijuna kuna razvijati će se novi strukovni kurikulumi i jačati kompetencije odgojno obrazovnih radnika Srednje škole Ilok.